La Cucina Italiana: Carnia

Gianni hakt veel te veel hout. Jaren geleden werd zijn oude moeder 85 en de doktoren hadden nog geen enkel gezondheidsprobleempje bij haar geconstateerd. Gianni hakte dus door. De dokter had gezegd: het is belangrijk dat ze warm blijft in de winter. Het kan dan vreselijk koud zijn in Carnia. En toen werd zijn moeder 90. Gianni hakte door. En nu is ze bijna honderd. En Gianni hakt nog steeds. Iedere dag weer. Zijn moeder komt iedere dag naar buiten geschuifeld. Ze gaat zitten op het houten bankje en geeft haar zoon commentaar over hoe hij het hout hakt. Gianni heeft inmiddels zoveel hout gehakt dat het hout hen zal overleven en de hun opvolgende familie ook.

Lees nu in La Cucina Italiana, een reportage over de Noord-Italiaanse streek Carnia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: