Tommy Wieringa’s schrijfhuis

WieringaBBVoor het AD interviewde ik schrijver Tommy Wieringa over zijn nieuwe roman Dit zijn de namen. Wieringa heeft een houten schuur aan de dijk in de polder boven Amsterdam omgebouwd tot schrijfhuis. Terwijl hij schrijft in de ochtend, zorgt een oppas voor de kinderen in de grote dijkwoning. Een houtkachel straalt Wieringa’s vingers warm. Voor het raam waarachter zijn schrijftafel staat, staan bomen waarin verschillende vogels af- en aanvliegen. Zoals de bonte specht.

Wieringa houdt ervan om een beetje te ontregelen. Zit je middenin een gesprek over z’n boek, ebt z’n concentratie weg en begint hij opeens over een vogel in een boom in de tuin.

,,Kijk eens daar. Heel voorzichtig. Heel voorzichtig. Daar in die tak. In de oksel van de boom. Voorzichtig. Voorzichtig. Hup. Daar gaat de bonte specht. Hij zit er nog. Kijk hij zit daar om de hoek van de boom. Zie je dat? Mooi hè? Die heb ik hier nog niet eerder zien.”

Lees hier het volledige interview

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: